Selecteer een pagina

Over de eindtijd en wederkomst – 1e Moriel Holland conferentie sessie 1 van dag 3

6 feb 2020 | Eschatologie, Evenementen, James Jacob Prasch, Onderwijs | 0 Reacties

Op 10, 11 en 12 mei 2019, sprak James Jacob Prasch voor het eerst in Nederland. Dit is de eerste sessie van de derde dag. Jacob begint met een verwijzing naar de eindtijd hoofdstukken in Mattheus 10, 24, wat eigenlijk in 23 begint wanneer Jezus huilt voor Jeruzalem en Hij in 24:3 pas naar de Olijfberg gaat. Dan heb je Mattheüs ook 25 en Lukas 11, 17, 21 en Markus 13. Het meest onderwijs over de eindtijd werd door Jezus onderwezen vlak voor Zijn dood, omdat dit ook gerelateerd is hieraan. Ook geeft Jacob aan dat het leren kennen van Gods profetische plan met Israel belangrijk is om wat Hij zegt over de laatste dagen te begrijpen.
De Olijfberg is een belangrijke plek waar Hij leert over de laatste dagen, en waar Jezus naar de Hemel opsteeg in Handelingen 1, en zal terugkeren bij Zijn wederkomst. Wat allemaal een basis heeft in het Oude Testament, zoals in Zacharias 14:4 (HSV): “Op die dag zullen Zijn voeten staan op de Olijfberg, die voor Jeruzalem ligt, ten oosten ervan. Dan zal de Olijfberg in tweeën gespleten worden naar het oosten en naar het westen. Er zal een zeer groot dal ontstaan, als de ene helft van de berg naar het noorden zal wijken en de andere helft ervan naar het zuiden.”

Ongeveer halverwege de video refereert Jacob wederom aan Daniel 9. Daar staat dat de Messias moest komen en sterven voordat de tempel vernietigd zou worden.

Voor vragen en/of aanmerkingen kunt u mailen naar info@moriel.nl
Voor meer informatie over Moriel Ministries Nederland bezoekt u onze site: https://moriel.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Evenementen

mei 2024
juni 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden